Galeriepage09_E_klDeze ambachtelijke kaarsen zijn gemaakt van eerste klas grondstoffen. Ze zullen U vele feestelijke en gezellige uren geven. Verlies echter nooit de veiligheid uit het oog en houd rekening met onderstaande wenken voor het gebruik opdat Uw kaarsvlam een vreugdevlam zal blijven.

Kies met zorg een plaats uit, waar U Uw kaars wilt laten branden. Zet een kaars altijd op een vlakke,hittebestendige ondergrond en niet in de buurt van gordijnen,een droogboeket of andere brandbare voorwerpen. Pas bij een brandende kaars ook altijd op haren en kledingstukken!
Zet een kaars altijd stevig vast in een niet – brandbare houder of kandelaar. Steekt U de kaars aan,overtuig U er dan van,dat de pit niet langer is dan ca.1 cm.En laat de kaars tenminste 15 min. branden.

Laat kaarsen nooit zonder toezicht van een volwassene branden!!! Brandt U meerdere kaarsen tegelijkertijd dan dient U een onderlinge afstand tussen de kaarsen aan te houden van tenminste 10cm.De kaars niet op de tocht of in een warme luchtstroom plaatsen(b.v. op schoorsteenmantel of vensterbank waaronder zich een verwarmingsbron bevindt) daar ze anders gaan walmen.Zet een kaars ook niet in de zon! Houd de kaars rondom de pit vrij van ongerechtigheden. Let op dat kinderen en huisdieren zich niet aan de kaars kunnen branden.

Galeriepage09_F_klKaarsen branden kan gevaar met zich meebrengen. Het is geen speelgoed! Het verdient aanbeveling om de kaars na 2-3 uur branden uit te doven, het kaarsvet te laten stollen, bij te snijden als dat nodig is en na 10min. kunt U de kaars opnieuw aansteken.Wanneer U zich niet aan de bovenstaande regel houdt ontstaat er een krulkaars.Ook leuk om te zien.Als de vlam te groot wordt,gaat flakkeren en dreigt te gaan walmen,kort de lont in tot ca.1cm.

Zou de kaars door omstandigheden gaan druipen,doordat de opstaande rand doorbroken is(door te lang branden of tocht b.v.),dan kunt U de kaars voorzichtig bijsnijden mits de kaars een beetje gestold is. U mag ook nooit met een brandende kaars,die al een tijdje aan is, gaan lopen om hem b.v. even op een andere plaats te zetten.Ook dan de paraffine eerst laten stollen.

Mocht ondanks bovenstaande wenken en Uw voorzichtigheid er toch een moeilijke situatie ontstaan probeer de kaars dan niet te doven met water vanwege opspatten; gebruik een deksel of natte doek om de vlam te doven.

P.S. Ook geen restjes van kaarsen in de gootsteen of wc gooien!